Kajakafdelingen

Kollund Roklubs kajakafdeling

Træningen for nye voksne kajakroere starter hvert år i svømmehallen i marts måned og på fjorden april/maj, når vandtemperaturen er over 10 grader. Men vi starter med teoriundervisning i klublokalet.

Som begynder har du mulighed for at deltage i den ugentlige instruktion (se aktivitetskalenderen), hvor du vil blive indført i sikkerhed, teknik, materialelære mm.
For at blive friroet i kajak, og dermed må ro alene, da kræve dette:
  • At man gennemfører instruktionskursus med instruktør (Undervisning, 50 km roerfaring, kæntringsøvelser og 300 meter svømmeprøve i fjorden med vest)
    • Prisen for instruktionskursus er DKK 1.200,- som betales ud over kontingentet.
  • Eller have gyldigt kajakbevis fra godkendt udbyder.
Instruktion for voksne i 2018 bliver
1. del praksis: Foregår i svømmehallen den 18. marts og den 8. april. Begge søndage kl. 12-15. Tilmeld på aktivitetskalenderen.
2. del teoridelen: Foregår i klubben den 22. april kl. 10-15. Tilmeld på aktivitetskalenderen.
3. del: De afsluttende øvelser og kæntringsøvelser med selvredning og makkerredning i maj måned. Se under nyheder.

Herefter roning på hold efter nærmere aftale med instruktøren de efterfølgende tirsdage/torsdage for at få masser af træning.

Som friroet i kajak har du mulighed for at benytte klubbens faciliteter til på egen hånd at tage af sted på tur, men det er meget anvendt, at man stadig mødes på roaftener (tirsdage og torsdage) og tager af sted i samlet flok. BEMÆRK, AT TRANSPORT AF KLUBBENS KAJAKKER SKER PÅ EGET ANSVAR OG MED EGEN FORSIKRING.
Under menupunktet klubben, medlemskab, online indmeldelse kan du sætte dig på venteliste for sæson 2019.

TRÆNING FOR UNGE mellem 12 og 17 ÅR FOREGÅR HVER  TORSDAG KL. 16.00 - 17.30 -  instruktør: Betty S. Dideriksen
Vi starter medio maj (vandtemperaturen skal være over 10 grader)