Kajakafdelingen

Kollund Roklubs kajakafdeling

Træningen for nye voksne kajakroere starter hvert år i svømmehallen i marts måned og på fjorden april/maj, når vandtemperaturen er over 10 grader. Men vi starter med teoriundervisning i klublokalet. 

Som begynder har du mulighed for at deltage i den ugentlige instruktion (se aktivitetskalenderen), hvor du vil blive indført i sikkerhed, teknik, materialelære mm.
For at blive friroet i kajak, og dermed må ro alene, da kræves dette:
  • At man gennemfører instruktionskursus med instruktør (Undervisning, 50 km roerfaring, kæntringsøvelser og 300 meter svømmeprøve i fjorden med vest)
    • Prisen for instruktionskursus er DKK 1.200,- som betales ud over kontingentet.
  • Eller have gyldigt kajakbevis fra godkendt udbyder.
Instruktion for nye voksne medlemmer i 2021 bliver med Anne Thomsen som instruktør og Jytte Suhr-Olsen som medinstruktør:
1. del praksis: Foregår i svømmehallen i Tinglev den 10. april og den 24. april. Begge dage kl. 12-14. Tilmeld på aktivitetskalenderen.
2. del teoridelen: Foregår i klubben den ?. Tilmeld på aktivitetskalenderen.
3. del: Ro min. 50 km sammen med klubbens erfarne roere. Foregår fast tirsdage og torsdage fra den 19. maj- august. Tilmeld løbende på aktivitetskalenderen.

Som friroet i kajak har du mulighed for at benytte klubbens faciliteter til på egen hånd at tage af sted på tur, men det er meget anvendt, at man stadig mødes på roaftener (tirsdage og torsdage) og tager af sted i samlet flok. BEMÆRK, AT TRANSPORT AF KLUBBENS KAJAKKER SKER PÅ EGET ANSVAR OG MED EGEN FORSIKRING.

Instruktions holdet for 2021 er fyldt op, så eneste mulighed er at komme på venteliste.
Under menupunktet klubben, medlemskab, online indmeldelse kan du sætte dig på venteliste for sæson 2021.

TRÆNING FOR UNGE mellem 11/12 og 17 ÅR FOREGÅR TORSDAGE FREM TIL SOMMERFERIEN FRA KL. 16.00 - 17.30 -  instruktør: Betty S. Dideriksen
Vi starter ultimo maj (vandtemperaturen skal dog være over 10 grader).

Efter ferien deltager man i roning på klubaftener - dvs tirsdage og torsdage kl. 18, hvor man ror sammen med voksne kajakroere.