Kajakafdelingen

Kollund Roklubs kajakafdeling

Træningen for nye voksne kajakroere starter hvert år i svømmehallen i marts måned og på fjorden april/maj, når vandtemperaturen er over 10 grader. Men vi starter med teoriundervisning i klublokalet.

Som begynder har du mulighed for at deltage i den ugentlige instruktion (se aktivitetskalenderen), hvor du vil blive indført i sikkerhed, teknik, materialelære mm.
For at blive friroet i kajak, og dermed må ro alene, da kræves dette:
  • At man gennemfører instruktionskursus med instruktør (Undervisning, 50 km roerfaring, kæntringsøvelser og 300 meter svømmeprøve i fjorden med vest)
    • Prisen for instruktionskursus er DKK 1.200,- som betales ud over kontingentet.
  • Eller have gyldigt kajakbevis fra godkendt udbyder.
Instruktion for nye voksne medlemmer i 2019 bliver således - med Anne Thomsen som instruktør:
1. del praksis: Foregår i svømmehallen den 23. marts og den 28. april. Begge søndage kl. 12-14. Tilmeld på aktivitetskalenderen.
2. del teoridelen: Foregår i klubben den 4. og 5. maj kl. 9-17. Tilmeld på aktivitetskalenderen.

Efter teori- og praksisweekenden skal der roes 50 km sammen med én af klubbens erfarne roere. Der laves en plan, så man har mulighed for at komme på vandet tirsdage og torsdage med start den 7. maj og sidste gang den 15. august. De 50 km skal gerne være klaret inden 3. delen.

3. del: De afsluttende øvelser og kæntringsøvelser med selvredning og makkerredning foregår tirsdag, den 20. august kl. 18

Herefter er man friroet!

Som friroet i kajak har du mulighed for at benytte klubbens faciliteter til på egen hånd at tage af sted på tur, men det er meget anvendt, at man stadig mødes på roaftener (tirsdage og torsdage) og tager af sted i samlet flok. BEMÆRK, AT TRANSPORT AF KLUBBENS KAJAKKER SKER PÅ EGET ANSVAR OG MED EGEN FORSIKRING.
Under menupunktet klubben, medlemskab, online indmeldelse kan du sætte dig på venteliste for sæson 2020.

TRÆNING FOR UNGE mellem 11/12 og 17 ÅR FOREGÅR HVER  TORSDAG KL. 16.00 - 17.30 -  instruktør: Betty S. Dideriksen
Vi starter medio maj (vandtemperaturen skal dog være over 10 grader)