Kajakafdelingen

Kollund Roklubs kajakafdeling - kurset er afsluttet for sæson 2021 - man kan tilmelde sig ventelisten for 2022!

Træningen for nye voksne kajakroere starter hvert år i svømmehallen i marts måned og på fjorden april/maj, når vandtemperaturen er over 10 grader. Men vi starter med teoriundervisning i klublokalet.

Som begynder har du mulighed for at deltage i den ugentlige instruktion (se aktivitetskalenderen), hvor du vil blive indført i sikkerhed, teknik, materialelære mm.
For at blive friroet i kajak, og dermed må ro alene, da kræves dette:
  • At man gennemfører instruktionskursus med instruktør (Undervisning, 50 km roerfaring, kæntringsøvelser og 300 meter svømmeprøve i fjorden med vest)
    • Prisen for instruktionskursus er DKK 1.200,- som betales ud over kontingentet.
  • Eller have gyldigt kajakbevis fra godkendt udbyder.
Instruktion for nye voksne medlemmer i 2021 bliver med Anne Thomsen (havkajak-instruktør) og Jytte Suhr-Olsen og Malene Seifen (kommende klub-instruktører):
1. del praksis: Foregår henholdsvis i klubben og  i svømmehallen i Tinglev den 29. maj kl. 9 - ca 15. Tilmeld på aktivitetskalenderen - kan gøres når du er indmeldt i klubben.
2. del teoridelen: Foregår i klubben på 2 af de foreslåede datoer (Du bliver i første omgang nødt til at reservere alle de nævnte datoer, da vejret er afgørende for, hvilke to det bliver! Når tiden nærmer sig, får du naturligvis de to endelige datoer.
Sæt derfor X i din kalender ved disse datoer: 29. maj - 5. juni - 12. juni - 13. juni og 19. juni (tidspunkt: fra kl. 09.00 - 17.00)
3. del: Ro min. 50 km sammen med klubbens erfarne roere. Foregår fast tirsdage og torsdage fra den 1. juni - august. Tilmeld dig løbende på aktivitetskalenderen når du kan.

Som friroet i kajak har du mulighed for at benytte klubbens faciliteter til på egen hånd at tage af sted på tur, men det er meget anvendt, at man stadig mødes på roaftener (tirsdage og torsdage) og tager af sted i samlet flok. BEMÆRK, AT TRANSPORT AF KLUBBENS KAJAKKER SKER PÅ EGET ANSVAR OG MED EGEN FORSIKRING.

Instruktions holdet for 2021 er fyldt op, så eneste mulighed er at komme på venteliste.
Under menupunktet klubben, medlemskab, online indmeldelse kan du sætte dig på venteliste for sæson 2022.

TRÆNING FOR UNGE mellem 11 år og 17 år FOREGÅR TORSDAGE FREM TIL SOMMERFERIEN FRA KL. 16.00 - 17.00 for hold 1 og kl. 17.00 - 18.00 for hold 2 -  ansvarlig: Betty S. Dideriksen (hjælpeinstr)
Vi starter ultimo maj (vandtemperaturen skal dog være over 10 grader).

Efter ferien deltager man i roning på klubaftener - dvs tirsdage og torsdage kl. 18, hvor man også ror sammen med voksne kajakroere.